BEELDIG WERK

VAN DE WEEK!!!

Een kunstblog waarin elke week een kunstwerk van Beeldig Werk Vormgeving wordt uitgelicht.

* Week 19 *

Nestkastje/Birdhouse “Crazy Bird”

“In mei leggen alle vogels een ei” zo luidt het gezegde.
Het broedseizoen is begonnen. Het vinden van een goede plek om te broeden wordt steeds lastiger voor tuinvogels. Er verdwijnen steeds meer natuurlijke nestplaatsen. 
 
Help vogels door nestkastjes op te hangen op uw balkon of in uw tuin! Wij hebben diverse nestkastjes in vrolijke kleuren beschilderd.
Birdhouse, 2016, acryl

Birdhouse “Crazy Bird” 

Wilt u ook beschilderde nestkastjes?  Neem met ons contact via het contactformulier òf ga direct naar www.plukdelach.com

* Week 18 *

War Child

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers. Onder deze slachtoffers zijn ook miljoenen onschuldige kinderen die in een oorlogssituatie moeten zien te overleven. 

De wereld is nog nooit zonder oorlog geweest. 

War Child, Oostindische inkt, 70×50

* Week 17 *

Kater

De dag na Koningsdag. 

Truusje, houtskool, 30×21

* Week 16 *

Surrealistic Crucifix

Pasen.

Surrealistic Crucifix, houtskool, 30×21

* Week 15 *

Lazy Sunday

 

I’ve got no mind to worry

I close my eyes and drift away

Lazy Sunday, aquarel, 18×30

* Week 14 *

Het verdriet van de oorlog / The sadness of war
 
Wanneer breekt de vrede eindelijk uit?
 
 

The sadness of war, Oostindische inkt/aquarel, 10×15

* Week 13 *

 
Vincent
 
Vincent van Gogh wordt gezien als een van de grootste schilders van de 19e eeuw.  
Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Zijn werk valt onder het postimpressionisme. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de abstracte kunst  was groot.  Helaas heeft Vincent tijdens zijn korte leven, nooit de erkenning gekregen die hij verdiende. 
 
Vincent van Gogh ( 30 maart 1853 –  29 juli 1890)
 
 
 
 

Een echte “Vincent” is niet te betalen. Deze pasteltekening wel! Wilt u de prijs weten? Vul dan het contactformulier in.

* Week 12 *

Weg met die winterdip. Laat de lentekriebels maar komen! 
 
Het is LENTE!
 

De dagen worden  langer en de eerste zonnestralen laten zich zien. Die lange koude winter, met veel storm en regen, is eindelijk voorbij.  Het winterdipje wordt al snel vergeten: lentekriebels!!

 Het is lente.
De liefde hangt in de lucht!

Wilt u meer informatie over dit tweeluik “Bloemkoppen“? Vul  dan het contactformulier in.

* Week 11 *

15 maart 2019
Dag van de Slaap / World Sleep Day.
 

Wij vieren de slaap!

Op deze internationale Dag van de Slaap / World Sleep Day, staat het belang van een goede nachtrust in de schijnwerpers. Slaap is onmisbaar voor een goede mentale, intellectuele en fysieke gezondheid.

Ben je het slechte weer beu?
Draai je dit weekend nog even om en slaap lekker uit, dit is het laatste weekend voordat het voorjaar begint! 

 

Paul, papiercollage, 70×50

* Week 10 *

Barbie
 
Op 9 maart 1959 introduceerde speelgoedfabrikant Mattel een plastic pop met daarbij mogelijkheden de kleding aan te passen. De naam is Barbie, vernoemd naar Barbara, de dochter van de bedenker.
In 1997 wordt de taille van Barbie aangepast. Zelfs met die aanpassing, zou een vrouw met de verhouding van de pop Barbie (16x vergroot), rond de twee meter lang zijn, ongeveer 57 kilo wegen  en een taille van ongeveer 60 cm hebben.
 
GET REAL BARBIE!

The real Barbie, aquarel, 24×18

* Week 9 *

Je t’aime… moi non plus
 
Serge Gainsbourg,  (2 april 1928 – 2 maart 1991) 
 
Vijftig jaar geleden (1969) werd het erotisch getinte: “Je t’aime… moi non plus”, uitgebracht. Het lied werd als ‘te heet’ beschouwd en daardoor in verschillende landen gecensureerd. Grappig genoeg zorgde juist die censuur voor veel bekendheid.  Het droeg eraan bij dat het dè nummer 1 werd in veel hitlijsten.
 
Getoond kunstwerk L’amour is een explosie van kleur: Een ode aan de liefde!
 

L’amour, inkt, 21×21

* Week 8 *

 
Echte armoede.
 
De leugens van dit kabinet hebben grote invloed op het dagelijks leven.
Truus Boft heeft haar duurzame oplossing al bedacht!

Truus Boft, echte armoede.

Meer Truus Boft zien?

* Week 7 *

 
Valentijnsdag. 
 
Op 14 februari wordt Valentijnsdag gevierd. Het is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Een origineel cadeau is natuurlijk het allerleukste om te geven en/of bijzonder om te krijgen.
 
Koppelsteen” is zo’n mooi cadeautje. Het kunstwerk is gemaakt van kiezelsteentjes, boomschors en ander natuurlijk materiaal. Het is bevestigd op handgeschept papier wat gemaakt is van olifantenpoep. 
In de serie “Steen goed” worden de verschillende fases uit het dagelijkse leven afgebeeld. Wij hebben hierbij gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.  

Koppelsteen, stenen en boomschors op papier gemaakt van olifantenpoep, 20×29. De prijs van dit kunstwerk is 30 euro incl. 3D lijst.

* Week 6 *

 
Regen, regen, regen. En daarom gaan we het in dit blog hebben over: Aquarel.
 
Karakteristiek voor de Aquareltechniek is dat het kleurende pigment in een niet-gesloten laag wordt aangebracht, zodat het papier erdoorheen schemert.
Er wordt dus geen dekkende verf gebruikt. Het wit en/of de hooglichten in een Aquarel zijn altijd afkomstig van het papier.
 
De drie getoonde kunstwerken horen thuis in de kunststroming Expressionisme. Kenmerken voor het Expressionisme zijn: felle en onnatuurlijke kleuren, grillige beelden, vervormingen, grof geschilderd, plat vlak, geen perspectief.  

Wilt u meer informatie over deze kunstwerken? Vul dan het contactformulier in.

* Week 5 *

In memoriam Daniel Pearl 10 oktober 1963 – 1 februari 2002.

We herinneren ons allemaal nog de gruwelijke beelden van de moord op Daniel Pearl. De moord op Pearl, die de wereld schokte omdat zijn onthoofding in een video te zien was. Daniel Pearl was een Amerikaanse journalist die werd ontvoerd en vermoord in Karachi, Pakistan.

Daniel Pearl”  olieverf op doek, 80×115 (kunstwerk is te koop)

* Week 4 *

 Deze week een ode aan Kees van Dongen (26 januari 1877- 28 mei 1968) . 

Kees Van Dongen staat bekend om zijn vele schilderingen van het vrouwelijk naakt. De vrouw was voor hem ‘het mooiste landschap’. Hij werd een van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van het Fauvisme. In het Fauvisme gaat het vooral om felle, nauwelijks gemengde kleuren. Het is  een eenvoudige weergave van vormen en perspectief.

Femme Fatale”  (naar een olieverf schilderij van Kees van Dongen) De gebruikte techniek is pastelpotlood op zwart papier. Het formaat is 30×42. Dit kunstwerk is te koop voor € 195,- (incl. lijst).

Meer (pastel)tekeningen zijn te zien bij tekeningen op deze website.

* Week 3 *

Nu de eerste koude week van deze winter is begonnen, begint het bij  de schaatsliefhebbers te kriebelen.

SCHAATSKOORTS!

Trek je klapschaatsen, Friese doorlopers, Noren of  kunstschaatsen aan en geniet!

Maar:

Wij ontwerpen kaarten voor diverse gelegenheden. Meer zien? Kijk dan bij  Kaarten op deze website.

* Week 2 *

De kerstboom is opgeruimd, het regent, stormt, het is vroeg donker èn het is koud. Tijd voor een opkikker en even heerlijk wegdromen. 

Wij gaan naar Frankrijk en genieten van de zomer in het Bois de Boulogne aan een grote tafel onder de platanen. Zonder haast, samen met vrienden en heerlijke hapjes en drankjes. “Wij vieren het leven!” 

Droomt u met ons mee? 

De gebruikte techniek van dit schilderij is olieverf, aangebracht met een paletmes op een doek van 30×50 (Er is dus geen penseel aan te pas gekomen). Door gebruik van het paletmes is de olieverf dik van structuur, wat een bijzondere uitstraling aan het schilderij geeft.

Dit originele schilderij met de titel ‘Bois de Boulogne’ is te koop voor € 325,- 

* Week 1 *

Ook  2019 gaan we samen met U mooi vormgeven!

Beeldig Werk Vormgeving wenst U een prachtig, humorvol 2019!